Dé trends in vloerlampen van najaar 2017

houten lamp

Dé trends in vloerlampen van najaar 2017

Vloerlampen, ook goed bekend als staande lampen, staan in vrijwel ieder huis. Meestal zul je ze in de woonkamer terugvinden. Het is dan vaak niet alleen een lichtbron, maar draagt ook bij aan de stijl van het interieur. Ben je op zoek naar een trendy vloerlamp, die helemaal aansluit bij de trends van dit najaar? Laat je dan vooral inspireren door de trends die wij in dit artikel voor je op een rij zetten.

1. Driepootlampen van hout met metaal

Terug van nooit weggeweest: houten vloerlampen met metalen onderdelen. Denk hierbij aan lampen met een voet van hout en geheel metalen kap. Ga bijvoorbeeld voor een gesloten metalen kap in een donkere kleur, of voor een frisse uitgewerkte metalen kap met draadmandstructuur.

2. Vloerlampen van sloop- of drijfhout

Verder zien we ook vloerlampen die zijn samengesteld uit houten takken van drijf- of sloophout. Veel speelser dan dit zul je ze niet vinden. Bovendien passen dit soort staande lampen in zowel moderne als romantische, sfeervolle interieurs.

3. Vloerlamp met hangende lampenkap

Houd je vooral erg van een moderne interieurstijl? Dan is deze derde trend misschien wel echt iets voor jou! Ga voor een strakke vloerlamp met zwart frame en hangende stoffen lampenkap in een lichte kleur. Geen poespas, maar een mooi item voor in een moderne woonkamer.

4. Verstelbare vloerlamp met schotelvormige kap

Last but not least: de vloerlamp met een schotelvormige kap. Het grote voordeel van deze vloerlamp, die perfect aansluit bij bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur, is dat je hem kunt verstellen zoals jij wil. Laat het licht gewoon naar beneden schijnen of richt het licht naar boven voor een speciaal effect. Dit soort lampen zie je ook nog eens in verschillende kleuren zoals wit, mintgroen, zwart of pastelroze. Zo is er altijd wel iets wat bij jouw stijl past!

Post your comment