Vanguard in de spotlight, voor de avontuurlijke reiziger

vanguard

Vanguard in de spotlight, voor de avontuurlijke reiziger

Voor sommigen is de vakantie inmiddels voorbij maar voor de echte avonturiers is het het hele jaar door vakantie. Hoe dan ook vonden wij het de hoogste tijd om een kledingmerk in de spotlight te plaatsen die aansluit bij deze nomaden. De avontuurlijke nomaden wel te verstaan want met de payoff “Life is nomadic discovery” belooft het veel goeds. De naam is guard, Vanguard.

Onderdeel van Just Brands

Vanguard is de jongste telg van de Just Brands groep. Met bekende merken als PME Legend en Cast Iron hebben zij inmiddels een mooi portfolio opgebouwd. In 2007 hebben zij Vanguard aan de merken toegevoegd. Wat ze overeen hebben is dat ze zich richten op ruige mannen in het hogere segment. Een blik op de website leert ons dat elk merk zich weet te onderscheiden door een kenmerkend vervoersmiddel. Dat zegt ook alles over de doelgroep. Voor PME Legend staat old school luchtvaart centraal, Cast Iron richt zich op de vintage auto-liefhebber en Vanguard op de avontuurlijke motorrijder.

De vrijbuiter centraal

Het is niet voor niets dat Vanguard voor de motorrijder als beeldmerk kiest. Het is niet het type Satudara of Hells Angel maar juist de klassieke coureur. Kenmerkend voor deze doelgroep is dat ze vrijheid verkiezen boven alles. Voor iemand die zich dagelijks op de weg begeeft moet kleding comfortabel zitten. Vanguard heeft zich laten inspireren door deze levensstijl en de collectie bestaat dan ook uit kleding met biker-accenten zoals leer en spijkerstof.

De Vanguard collectie

Geïnspireerd door de avontuurlijke motorrijder brengt Vanguard een stoere maar verfijnde collectie op de markt. Er is met name veel aandacht besteed aan de Vanguard Jeans. Een biker rijdt urenlang de zonsondergang tegemoet, een broek moet daarom perfect aansluiten. Naast de kenmerkende spijkerbroek is er nog een item dat bij een avontuurlijke ‘nomad’ niet mag ontbreken: de Vanguard jas. Zeker op de motor moet je goed beschermt zijn tegen weer en wind. De jassen zijn daarom voorzien van een waterafstotend laagje waardoor je altijd beschermt bent tegen de elementen.

Natuurlijk plant de echte avonturier geen vakantie, die pakt zijn motor en vertrekt. Maar vanaf nu wel in comfortabele kleding die past bij zijn imago. Op weg naar vrijheid en avontuur.

Post your comment