Speciale whiskyglazen

speciale whiskyglazen

Speciale whiskyglazen

De laatste jaren komen er gelukkig steeds meer glazen die speciaal zijn ontwikkeld voor het drinken van je whisky. Er bestaan al jaren speciale glazen voor wijn, champagne en brandy, maar dus geen speciale whiskyglazen. Wat bijzonder is aangezien een whisky een enorm complexe drank is. Niet te vergeten dat ongeveer 90% van je smaak wordt bepaald door wat je ruikt.

Het meest populaire glas wat voor whisky word gebruikt is een tumbler glas. Dit cilindervormige glas is vaak even breed van boven als van onder. Dit maakt het makkelijk om ijs toe te voegen aan je whisky, maar is niet ideaal voor het vasthouden van de aroma’s. Of bijvoorbeeld het afdrijven van alcohol-dampen, welke veel invloed hebben op je neus.

Het NEAT whiskyglas

Speciaal ontwikkeld om alcohol-dampen af te drijven en je neus bloot te stellen aan de aroma’s van je favoriete single malt. Het NEAT whiskyglas is ontworpen door George Manska. De nek van dit unieke whiskyglas versterkt de aroma’s van whisky, gin, rum en cognac.

De uitstaande mond van dit whiskyglas helpt bij het afdrijven van de alcohol moleculen. Zo heb je minder last van die sterke ethanol lucht, waardoor je de absolute sweet spot hebt voor de ultieme ervaring van je whisky. De uitstaande mond helpt ook bij het proeven van je whisky. De drank word beter verspreid over het hele oppervlak van je mond, wat helpt bij het ontdekken van alle smaken.

Norlann whiskyglas

Deze whiskyglazen zijn net als het NEAT glas speciaal ontwikkeld voor de ultieme smaaksensatie. Dit whiskyglas is ontzettend populair geweest op kickstarter en heeft maar liefst €700.000 opgehaald. Niet zonder reden natuurlijk!

De binnenkant van deze whiskyglazen is speciaal ontwikkeld en gevormd voor de perfecte smaakgarantie. De bodem heeft 4 kuiltjes, waardoor je de whisky goed bloot kunt stellen aan voldoende zuurstof. Hierdoor komen de aroma’s van je whisky beter vrij. De tulp vorm van de binnenkant van deze whiskyglazen houd de aroma’s die vrij komen goed vast, waardoor jij ze allemaal goed kunt ruiken en onderscheiden. De uitlopende mond helpt net als bij het NEAT whiskyglas ook bij het afvoeren van alcohol dampen. Niet in dezelfde maten, maar het helpt zeker.

Omdat deze whiskyglazen een dubbele wand hebben, zijn ze ook uiterst geschikt om je drankje op de perfecte tempratuur te houden. Niet te vergeten dat de buitenkant van het Norlann whiskyglas is gemaakt om prettig vast te houden.

Het Glencairn glas

Dit whiskyglas is zeer geliefd bij liefhebbers en distilleerderijen. Het glas word geproduceerd door Glencairn Crystal en is in 2001 ontworpen aan de hand van het 25 jaar oude ontwerp van Raymond Davidson. In samenwerken met 5 experts van de grootste distilleerderijen kwam het Glencairn Glas tot leven. De bolle bodem van het glas maakt het makkelijk om je whisky te walsen en bloot te stellen aan zuurstof. De smalle mond houd de aroma’s goed vast, waardoor je de smaken van je whisky optimaal kunt onderscheiden.

Omdat dit whiskyglas ook zo populair is op festivals en dus in enorme oplages wordt geproduceerd, is het een erg betaalbaar glas. Die populariteit word ondersteunt door verschillende onderscheidingen, waaronder de Queen’s Award for Enterprise in 2006.

Post your comment