Je eigen moestuin

Je eigen moestuin

Een eigen moestuin is een leuke hobby om mee te beginnen. Niets is leuker dan groente oogsten uit je eigen moestuin. Een eigen eetbare tuin creëren, is helemaal niet zo moeilijk. Met de juiste tips en een goede verzorging heb je elk jaar verse groente uit je eigen tuin. Hoe leuk is dat?

Hoe leg ik een moestuin aan?
Het aanleggen van een moestuin is helemaal niet zo moeilijk. Zelfs op 1 m2 kun je uitstekend een eigen moestuin beginnen. Een moestuin werkt het beste op een beschutte plek in de tuin, maar mag zeker de halve dag zon hebben. De aarde van de moestuin moet goed losgemaakt worden, voordat je groente en fruit gaat zaaien like it. Voorzie de moestuin van ongeveer 10 centimeter moestuin grond en je kunt direct van start gaan.

Plantjes poten of zaaien?
Als je snel resultaat wilt in je moestuin, kun je het beste jonge plantjes poten. Kies je voor zaaien? Dan moet je iets langer wachten voordat je resultaat ziet. Bij diverse tuincentra kun je terecht voor zowel jonge plantjes als zaden.

Het onderhoud van de moestuin
Een moestuin houd je gezond door deze regelmatig te voorzien van moestuin voeding. Bovendien is het van belang dat je onkruid structureel verwijderd. Vaak hoef je een moestuin maar 5 minuten aandacht te geven als je de garantie wilt hebben op lekker eten uit eigen tuin. Verder is het belangrijk dat je een moestuin voorziet van voldoende water.

Slakken, schimmels en andere ziektes zijn de doodssteek voor je moestuin. Probeer daarom het groente en fruit per soort te verbouwen. Je hebt hiervoor handige bakken van 30 bij 30 centimeter. Hoe meer je scheiding aanbrengt, hoe kleiner de kans op vervelende ziektes en schimmels.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Start met je eigen moestuin
Ben je enthousiast geworden? Fiets dan vandaag nog naar het tuincentrum, haal alle benodigdheden in huis en begin voor het eerst in je leven een eigen moestuin!

 

Post your comment