Een wellness tuin inrichten? Dat doe je zo!

Een wellness tuin inrichten? Dat doe je zo!

We hebben het allemaal wel eens ontzettend druk. De kinderen vragen veel aandacht, er moet een belangrijk project op je werk worden afgerond en daarnaast wil je het liefst ook nog elke avond een gezonde maaltijd op tafel zetten voor je gezin. In zulke tijden is het heerlijk als je even kunt ontsnappen aan alle drukte en even tijd voor jezelf kunt nemen. Een wellness tuin is hier perfect voor. Het is namelijk een plek waar je je even kunt terugtrekken, alleen of met je partner. Je kunt hier weer je rust vinden en energie opbouwen voor de tijd die komen gaat. Maar hoe tover je je tuin nou om tot een echte wellness tuin? Dat vertellen we je in deze blog!

Gebruik natuurlijke materialen

Ten eerste is het belangrijk om natuurlijke materialen te gebruiken. Je kunt je wel voorstellen dat plastic en kunststof niet echt een rustgevende uitstraling heeft. Kies in plaats daarvan juist voor hout en natuursteen. Deze materialen zijn natuurlijk en passen perfect bij een wellness tuin. Breng met deze materialen privacy aan in je tuin, zodat je er echt lekker kunt ontspannen.

Kies voor de juiste kleuren

Naast het gebruik van natuurlijke materialen, zijn er bepaalde kleuren die perfect passen bij een wellness tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur blauw, die ontspannend werkt net als een blauwe zee. Ook groen is ideaal voor in een wellness tuin, omdat groen een verzachtende en kalmerende uitstraling heeft. Wil je het wat luxueuzer aanpakken? Kies dan voor paars. Deze kleur kan ontzettend stijlvol worden gecombineerd in jouw wellness tuin.

Voorzie je tuin van een spa

Een spa is perfect om in te ontspannen na een lange werkdag. Het warme water en de massage jets zorgen ervoor dat je optimaal kunt ontspannen. Wil je een spa kopen? Dan kun je terecht bij Elite Wellness. Ook een sauna kan een hele goede keuze zijn om lekker te ontspannen.

Maak gezellige zithoeken

Na een sessie in de sauna is het heerlijk om even te ontspannen in een zachte stoel of bank. Maak dus een gezellige zithoek in je tuin die je natuurlijk voorziet van een loungeset. Wat zachte kussentjes maken de zithoek extra comfortabel.

Voeg rustgevende beplanting toe

Ook planten kunnen veel sfeer geven aan je wellness tuin. Je kunt de beplanting puur voor de sier plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om de planten te gebruiken voor je privacy. Ook is het erg mooi om bijvoorbeeld twee grote, stenen bloempotten neer te zetten met mooie planten erin. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor makkelijke beplanting die ook in de winter groen blijft.

Vergeet de verlichting niet

Tot slot mag de verlichting in je wellness tuin niet worden vergeten. Als je ‘s avonds plaatsneemt in je spa, is het ontzettend sfeervol als er wat lichtjes branden. De verlichting moet functioneel zijn, maar ook sfeervol. Kies dus niet voor te felle lampen, deze kunnen je wellness moment al snel verpesten.

Post your comment