Een opvouwbare rolstoel kopen

Een opvouwbare rolstoel kopen

Wanneer u vaak op pad gaat maar daarbij wel afhankelijk bent van een rolstoel, is het fijn als de rolstoel het u gemakkelijk maakt uzelf te verplaatsen. Dat geldt niet alleen wanneer u erin zit, maar ook bij het van en naar de plaats van bestemming gaan met bijvoorbeeld de auto of een taxi. Een opvouwbare rolstoel biedt dan uitkomst, omdat deze compact opgevouwen kan worden en daardoor gemakkelijk in iedere auto past.

Waar moet u eigenlijk allemaal op letten wanneer u besloten heeft een opvouwbare rolstoel te kopen? We zetten graag een aantal aandachtspunten voor u op een rijtje.

Grote of kleine wielen

Er wordt onderscheid gemaakt tussen rolstoelen met grote en kleine wielen. In een rolstoel met kleine wielen, ook wel ‘duwstoel’ genoemd, kan een gebruiker alleen voortgeduwd worden door een begeleider. Deze rolstoel is voornamelijk praktisch bij korte afstanden, bijvoorbeeld in een restaurant of vliegveld. Door de kleine wieltjes kunt u met deze rolstoel niet zo gemakkelijk buiten rijden. Hij is daarentegen wel erg licht in het gebruik en zeer compact op te vouwen.

Een rolstoel met grote achterwielen, de ‘traditionele’ rolstoel, kan relatief gemakkelijk zelf voortbewogen worden. Als gebruiker bent u dan niet afhankelijk van een begeleider. Rolstoelen met een standaard gewicht van zo’n 20 kilo zijn vooral handig voor gebruik in huis. Door ze op te vouwen, nemen ze weinig opslagruimte in beslag. Lichtgewicht rolstoelen met grote wielen wegen nog geen 15 kg en zijn daardoor gemakkelijker ergens mee naartoe te nemen. De achterwielen kunnen ook nog losgemaakt worden.

Elektrisch?

Ook elektrische rolstoelen zijn er in opvouwbare varianten, waardoor u toch gemakkelijk zelfstandig de deur uit kunt gaan.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Informeer dan gerust eens bij uw lokale rolstoel- of rollatorwinkel naar de mogelijkheden.

 

Post your comment