Een grote industriële hanglamp, een stoere blikvanger!

hanglampen

Een grote industriële hanglamp, een stoere blikvanger!

Een robuuste, grote industriële hanglamp is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieur, van modern tot klassiek. Natuurlijk is een robuuste hanglamp in een modern interieur, met bijvoorbeeld de grijze betonlook muren, helemaal op zijn plek. Maar ook in de Scandinavisch stijl, waarbij licht en sober wordt gecombineerd met pure materialen zoals hout, zal de industriële lamp voor de perfecte sfeer zorgen. Zelfs in een klassiek interieur zal deze stoere blikvanger voor een verrassende twist en een zeer fraai contrast zorgen. Dit bewijst dat een goed design tijdloos kan zijn, maar waar komt deze trend eigenlijk vandaan?

Ontstaan industriële lampen

Tijdens de Industriële Revolutie, zo’n 300 jaar geleden, ontstonden er veel fabrieken. Deze fabrieken moesten natuurlijk goed verlicht worden en daarvoor werden grote stalen lichtbakken gebruikt. Deze lichtbakken zorgden voor een grote lichtopbrengst en daarnaast beschermden, de grote metalen kappen en roosters, de in die tijd, kostbare gloeilampen. De grote fabriekslampen waren toen dus puur functioneel. Na verloop van tijd verdwenen deze industriële lampen wat meer naar de achtergrond omdat de tl-verlichting zijn intrede deed, maar de industriële hanglampen zijn helemaal terug van weggeweest. De lampen zijn nu zo populair dat designers en fabrikanten hebben besloten ze na te maken op basis van deze oude ontwerpen. Ze zijn nu een echte musthave voor elk interieur!

Voor welke industriële lamp kies jij?

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher voor in je woonkamer, keuken of slaapkamer? De industriële hanglampen zijn er in vele verschillende uitvoeringen, maten, kleuren en modellen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is het stoere uiterlijk! De combinatie van verschillende materialen en het gebruik van grote scharnieren en schroeven zorgen voor de robuuste uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in de klassieke staalkleur, maar ook in vele andere kleuren, zoals rood, zwart, blauw of koper. De kleur koper heeft echt zijn rentree gemaakt, juist de combinatie van het warme koper met het robuuste uiterlijk geeft een mooi effect. Uiteraard worden door trendwatchers nieuwe trends goed in de gaten gehouden op het gebied van kleuren, modellen en uitvoering.

Waar hang je de industriële hanglamp?

Als plek voor een industriële hanglamp denk je al snel aan boven de eettafel, maar wat denk je van boven je nachtkastje of in de hal? Het formaat wat je dan kiest zal dan natuurlijk wel een stukje kleiner zijn, denk bijvoorbeeld aan een stoer scheepslampje als bedlampje. Hang het lampje dan wel wat lager, zodat je het ook als leeslampje kan gebruiken. Geeft de lamp, bijvoorbeeld boven de eettafel, te weinig licht? Hang dan twee hanglampen naast elkaar of hang de lampen op verschillende hoogtes voor een speels effect. Er zijn zoveel mogelijkheden, toon lef en geef je interieur een eigentijdse uitstraling met deze stoere industriële hanglampen!

Post your comment