Drie tips om je eigen zen interieur te creëren

Drie tips om je eigen zen interieur te creëren

Wie op een zen manier in het leven staat, hecht veel waarde aan ruimte, rust, ontspanning licht en een minimalistische inrichting. Zichtbare huiselijke elementen dienen zo min mogelijk in de woning aanwezig te zijn, om te voorkomen dat de geest te veel wordt geprikkeld. Het dagelijks leven zorgt namelijk al voor een overdaad aan onrustige prikkels. Met een minimalistisch interieur creëer je een plekje waar je je kunt terugtrekken om even helemaal tot rust te komen. Hier zijn drie interieur tips die een woning helemaal zen maken.
Licht en ruimteLicht en ruimte staan sterk met elkaar in verbinding in een zen woning. Dit betekent dat er naar wordt gestreefd om deuren, gangen en kleine ruimtes te vermijden. Hierdoor ontstaat er een ruimtelijk inrichting. Trappen, houten kolommen en glazen wanden zorgen daarbij vaak voor wat extra diepte in de woning.

Binnen en buiten staan met elkaar in verbinding

Een andere typerende zen interieureigenschap is de manier waarop binnen en buiten met elkaar in verbinding staan. De tuin en andere aspecten van het buitenleven worden betrokken bij de inrichting in het huis. Dit effect wordt onder andere bereikt door veel grote ramen te plaatsen. Ook een schuifpui kan bijdrage aan een harmonieuze verbinding van binnen en buiten.

Rustige natuurtintenwatch film Below Her Mouth now

Gedekte en natuurlijke kleuren zoals bijvoorbeeld, groen, wit, beige en bruin creëren een rustgevend effect. Kies daarom voor meubels en muren die over deze kleuren beschikken en maak gebruik van typische zen materialen als zijde, bamboe, riet, hout en leer.

Creëer jouw eigen zen interieur

Hoewel een rustgevend zen interieur aan bepaalde basisvoorwaarden dient te voldoen, is het toch heel goed mogelijk om je eigen zen interpretatie aan de indeling van het huis te geven. Een minimalistische, open en natuurlijk inrichting kan bijvoorbeeld prima worden gecombineerd met klassieke, landelijke of moderne interieurstijlen.

 

Post your comment