De wereld in je interieur

wereldbol

De wereld in je interieur

Of je nu een echte reiziger bent of gewoon op zoek bent naar een leuke aanwinst voor je interieur, dan is de wereld een leuke trend. Denk aan een wereldkaart aan de muur of een wereldbol op een kastje. Of je nu van vintage houdt of juist van modern, de wereld past ook bij jouw interieur.

Wereldkaart

Een poster van een wereldkaart is misschien het eerste wat in je hoofd op komt, maar er zijn meer opties. Je kunt natuurlijk een vintage afbeelding van een wereldkaart ophangen, wat een warm en sfeervol gevoel geeft. Maar er zijn ook houten of roestvrijstalen frames van de wereld. De volgen soms de contouren van de wereldkaart of vullen hem volledig in. Omdat ze vaak van de muur af komen geeft dit extra diepte aan je kamer, niet te vergeten dat het een uniek en prominent object is.

Als je een echte reiziger bent en je wilt graag je bucketlist bijhouden op een landkaart, is dat ook een mogelijkheid. Er zijn zelfs kraskaarten, waardoor je elke keer als je een land of stad heb bezocht, het juiste vak kunt wegkruisen.

Wereldbol

Als je op zoek bent naar unieke aankleding van een kast of je bureau, dan is een wereldbol misschien een leuke aanwinst. Er zijn designglobes die een erg minimalistisch design hebben en zijn afgewerkt met rvs. Als je een wat meer landelijk interieur hebt, dan is een vintage wereldbol voor jou!

Natuurlijk zijn er ook creatievere opties dan een “simpele” wereldbol op je kastje zetten. Je kunt een wereldbol verven met kruitverf, waardoor hij bijvoorbeeld kan dienen als een origineel boodschappenlijstje. Er is zelfs een wereldbol van kurk, die je leuk kunt gebruiken als bucketlist voor je aankomende reizen.

Wereldbol lamp

Er zijn genoeg wereldbollen met verlichting verkrijgbaar. Als je een lamp zoekt met wat extra karakter en eentje die warm licht afgeeft, dan is een verlichte wereldbol een leuk alternatief.

Je kunt ook een goedkope wereldbol aanschaffen en deze doormidden snijden. Als je bij de ikea een fitting haalt met een lang snoer, kan je deze aan de bovenkant van je wereldbol monteren. Zo heb je relatief goedkoop een unieke hanglamp voor in je woonkamer of kantoor.

Barglobe

Een leuk alternatief als je graag een bar in je woonkamer wilt. Een barglobe is niet veel meer dan een wereldbol die open kan en ruimte heeft voor je drank en glazen. Je hebt verschillende varianten, waaronder een tafelmodel, een staand model en een volledige bar met een ingebouwde globe.

Post your comment