De juiste scheerzeep

scheren

De juiste scheerzeep

Als je klassiek scheert en je bent op zoek naar de juiste scheerzeep, dan weet je hoeveel keuze er is online. Als je een cartridge scheermes gebruikt en de scheerschuim uit de supermarkt, dan gaat er nu een wereld voor je open. Deze supermarkt scheerzepen, op vergulde hand na, zitten vol met chemicaliën om de “kwaliteit” zo lang mogelijk te behouden. Zoals je waarschijnlijk zelf al wel door had, chemicaliën zijn niet erg bevorderlijk voor je huid.

Scheerzeep voor beginners

Er zijn verschillende soorten scheerzepen en –cremes verkrijgbaar, van verschillende kwaliteit. Als je wilt beginnen met klassiek scheren en je bereid bent om een scheerkwast te gaan gebruiken, dan hebben wij een paar goede startersopties voor je.

Proraso

Als je geen zin hebt om gelijk meer dan 10 of 20 euro uit te geven aan een scheerzeep, dan is het Italiaanse Proraso de perfecte keuze. Het merk is al jaren wereldwijd marktleider en het grootste merk in Italië. Proraso heeft verschillende lijnen, voor verschillende huidtypes. De original lijn is voorzien van menthol, waardoor je een heerlijk fris gevoel overhoud. Maar je hebt ook de sensitive lijn, blue range lijn en de sandalwood lijn. Die laatste is speciaal voor mensen met een droge huid en ruikt waanzinnig!

Tegenwoordig heeft Proraso ook een wat luxere lijn. Proraso single blade is opgebouwd uit drie heerlijke geuren: Wood & Spice, Cypress & Vetiver en Azur Lime. Een ding is zeker, als je Proraso voorstelt aan een beetje water en je scheerkwast, krijg je een enorm rijk en romig schuim.

Mühle

Het Duitse Mühle is marktleider als je het over klassiek scheren hebt. Het merk is vooral bekend om haar waanzinnige collectie scheermessen, -kwasten en –sets. Maar onderschat de betaalbare verzorgingslijn van Mühle niet. Zo ook de scheerzeep van Mühle. Het geeft niet een heel rijk schuim, maar wel een schuim wat ontzettend goede bescherming en glide geeft aan je huid. Ook de geurlijnen van Mühle doen niet onder voor duurdere varianten.

Edwin Jagger

De Engelse scheergigant Edwin Jagger beschikt over een uiterst sterke verzorgingslijn. Het opschuimen is een kleine moeite en de geuren zijn waanzinnig. Niet te vergeten dat deze scheerzepen vol zitten met verzorgende eigenschappen en goede bescherming geven tijdens het scheren. Of je nu een klassieke geur wilt proberen of een frisse geur. Met de geurlijnen Sandalwood, Aloë Vera, Limes & Pomegranate en Cooling menthol zit er vast een geur tussen voor jou.

Post your comment