De juiste baardverzorging

baardolie

De juiste baardverzorging

In theorie is het laten groeien van je baard geen rocket science. Je stopt met scheren, onderneemt actie tegen de jeuk en gaat verder met je dag. Maar als je niks met je baard doet, dan krijg je in plaats van een gezonde, schone en nette baard een vieze en rommelig pluk haar op je gezicht. Het verschil tussen deze twee baarden zit hem niet in geluk, maar in onderhoud. Daar komt meer bij kijken dan hem af en toe knippen. Net als dat je je haar wast en verzorgd, moet je dat met je baard ook doen. Door gebruik van baardolie en baardzeep. Er zijn gelukkig genoeg verschillende goede baardoliën en zepen op de markt.

Wat je moet weten als je baardolie koopt

Ondanks dat er veel verschillende soorten op de markt zijn, betekend dit niet dat je zomaar elke baardolie kunt kopen. Je hebt zo je best gedaan om je baard te krijgen waar hij nu is, dus doe wat research zodat je de beste baardolie voor jouw situatie vindt.

Type olie – Net als baarden, zijn niet alle baardoliën hetzelfde. Sommige zijn van natuurlijke ingrediënten gemaakt en sommige maken gebruik van goedkope synthetische ingrediënten. Let er dus op dat je een baardolie koopt waar natuurlijke en organische oliën in zitten. Deze oliën hebben een veel betere voedende en verzorgende waarde.

Sommige baardoliën zijn samengesteld uit heel veel verschillende oliën en anderen zijn weer veel simpeler. Er is niet echt een specifiek voordeel aan een baardolie die heel veel oliën bevat. Het is maar net wat je voorkeur heeft. De verschillende combi’s hebben wel effect op de geur van je baardolie, wat ook zeker niet onbelangrijk is!

Carrier olie & Essential olie – Een goede baardolie bestaat altijd uit deze twee types olie. Carrier oliën zijn vaak de bulk van het product, soms wel 95%. Deze oliën dienen als moisturizer en hebben hoge voedende waardes. De beste carrier oliën voor je baardolie zijn jojoba olie, arga olie , moroccan oile en alles waar vitamine a in verwerkt zit. Deze oliën zullen niet verdampen en je baard de hele dag gezond en zacht houden.

Essential olie heeft veel meer varianten. Hoewel deze oliën een veel kleiner gedeelte opmaken van je baardolie, hebben ze wel een enorm effect. Sterker deze olie maakt of breekt je baardolie. Elke huid is verschillend en als je bijvoorbeeld gevoelig bent voor lavendel, dan is het een goed idee om een baardolie van bijvoorbeeld cederhout extract te nemen.

De juiste combinatie van oliën is persoonlijke voorkeur en zal voor iedereen anders zijn. Toch is het goed om te weten dat een baardolie niet perse slecht is als hij niet voor jou werkt. Het kan dus soms even duren voordat je de perfecte combinatie hebt gevonden.

Post your comment