Bereid je voor op het insectenseizoen

Bereid je voor op het insectenseizoen

De zomer van 2018 was een hele warme, lange zomer. Dit was ook te merken aan het aantal insecten wat rond vloog, er waren vooral veel meer wespen actief door het warme weer. Vooral voor mensen op het terras, mensen die vaak buiten eten en mensen die hun ramen veel open zetten is dit vervelend, echter heeft het ook voordelen. Wespen zijn samen met de bijen de belangrijkste bestuivers, aangezien het met de bijen minder goed gaat is dit een welkome groei. Maar ook andere insecten waren vaker te doen, ook de bladluis, lieveheersbeestjes en de muggen waren in grotere getallen te vinden. Ondanks dat het warme weer qua insecten zowel voordelen als nadelen heeft, is het goed om je hierop voor te bereiden.

Bestrijdende producten

Muggen zijn vervelende beestjes, iedereen weet hoe het voelt als je ‘s nachts probeert te slapen en je hebt constant dat gezoem rond je oren, ook het ‘s avonds buiten zitten kan verstoord worden door de muggen. Gelukkig zijn er een aantal middeltjes waar muggen niet van houden, waaronder DEET. DEET is een middel wat mogen op afstand houdt, het is echter wel een redelijk agressief middel dus het wordt aangeraden om in de buurt van kinderen en zwangere vrouwen geen DEET te gebruiken met een percentage hoger dan 30%. Je hebt natuurlijk ook middelen op natuurlijke basis, echter zijn deze een stuk minder effectief. Voor op het terras kan je citronella gebruiken, dit merk verkoopt kaarsen en fakkels die een bepaalde geur afstoten waar moet niet van houden, vaak blijven ze hier ook ver vandaan ook.

Insecten buiten houden

Je wilt natuurlijk ten eerste al die insecten buiten houden, dit is echter niet zo makkelijk omdat je toch de ramen regelmatig wilt openzetten om het huis door te luchten, tenzij je een ventilatie en airco hebt natuurlijk. Om deze ramen zonder zorgen open te zetten kan je een paar ramen een raamhor bestellen, door deze horren kunnen de ramen gewoon open gezet worden zonder dat er insecten naar binnen kunnen vliegen. Er zijn zelfs horren met een pollenwerend gaas, dubbele functie dus.

Vergeet de teken niet

Wespen en muggen zijn niet de gevaarlijkste insecten, tenzij je er allergisch voor bent. Als je in de zomer een lekkere wandeling maakt door het bos loop je de kans om een tekenbeet op te lopen. Probeer dus altijd je armen en vooral je benen te bedekken als je een wandeling gaat maken. Een tekenbeet kan uiteindelijk de ziekte van Lyme veroorzaken, ongeveer 2 op de 100 mensen die gebeten worden krijgen deze ziekte.

Post your comment